21.2.14

Ονόματα εδώ και τώρα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τις μισές δουλειές δεν τις μπορώ. Οποιος ξεκινάει μια δουλειά, οφείλει να τη φτάνει έως το τέρμα και οφείλει να την κάνει σωστά. Και εκείνο που επίσης δεν μπορώ είναι το τσουβάλιασμα, αυτήν τη μανία που έχουμε να πυροβολούμε στην τύχη κι όποιον πάρει ο Χάρος. Α, και κάτι ακόμη που δεν μπορώ είναι αυτή την τάση που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια να επικαλούμαστε «προσωπικά δεδομένα», «τεκμήρια αθωότητας» και άλλα συναφή προκειμένου να προστατεύονται κάποιοι που δεν πρέπει να προστατευτούν, αλλά αντίθετα επιβάλλεται να γίνει γνωστό ποιοι είναι.
Οπως καταλάβατε, εννοώ την υπόθεση των εμπλεκόμενων με «μαύρο χρήμα». Η ένστασή μου έχει να κάνει με τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και ειδικότερα εκείνων που κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι υποψήφιοι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και δεν μιλάμε ούτε για έναν ούτε για δύο. Η λίστα περιλαμβάνει 75 δημάρχους και 6 περιφερειάρχες. Για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να τους γνωρίζουν οι ψηφοφόροι όταν φτάσουν στην κάλπη; Αλλωστε και νεοδημοκράτες και συριζαίοι το έχουν ήδη ζητήσει.
Αλλά δεν υπάρχουν μόνο δήμαρχοι και περιφερειάρχες στη λίστα. Υπάρχουν και δημοσιογράφοι. Και μάλιστα 18. Υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνει γνωστό ποιοι είναι; Δεν είμαστε υπεράνω κριτικής οι δημοσιογράφοι. Συμμετέχουμε στις πολιτικές διαδικασίες και τις επηρεάζουμε με όσα γράφουμε, λογικά κάποιοι από εμάς έχουν και τη δυνατότητα να γνωρίζουν τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και γενικά κινούμαστε κοντά στα κέντρα εξουσίας και άρα ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που υπόκεινται στην υποχρέωση να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Λογικά, την απαίτηση αυτή θα έπρεπε να την είχε προβάλει η ΕΣΗΕΑ. Δεν με ξαφνιάζει που δεν το έχει κάνει. Πάνε πολλά χρόνια που δεν με ξαφνιάζουν τα όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι διοικούντες το σωματείο. Ούτε και με ξαφνιάζει το γεγονός ότι το μόνο που ουσιαστικά τους απασχολεί είναι να προβάλλουν ως πολιτική του σωματείου την ατζέντα του κομματικού φορέα στον οποίο είναι ενταγμένοι και με τη στήριξή του έχουν εκλεγεί.
Με ξαφνιάζει, όμως, που δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν προστατεύσουν την αξιοπιστία και το κύρος των μελών τους υπονομεύουν το σωματείο που διοικούν. Και δεν θα μπορούν και να δρουν κομματικά.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22790&subid=2&pubid=63966419

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.