3.3.14

Ο Ευάγγελος και οι...μεζέδες

Αυτές οι κλαδικές συνεδριάσεις του ΠαΣοΚ σε ταβέρνες, οινομαγειρεία και εστιατόρια έχουν εξελιχθεί οικονομικά ασύμφορες για ορισμένα στελέχη του κόμματος. Και ξέρετε γιατί; Οποτε συνεδριάζουν, παρουσία πάντοτε του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου, λαμβάνεται από κάποιον (χωρίς να υπάρξει αντίδραση εκ μέρους του προέδρου) μία και μόνο απόφαση: ο λογαριασμός να πληρωθεί ρεφενέ. Και όλοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν, άσχετα αν στις συνεδριάσεις αυτές μαζεύονται περί τα 30 άτομα και κυρίως άσχετα αν ο ένας έφαγε π.χ. σαλάτα και ο άλλος mixed grill κρεατικών. Θέλετε ένα παράδειγμα;

nnn

Το ΠαΣοΚ και ο πρόεδρός του συγκάλεσαν σύσκεψη την Τετάρτη βράδυ στην ταβέρνα «Το αβγό του κόκορα» όλων των διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων Αττικής (που είναι κομματικά στελέχη), στην οποία μετείχαν και τα μέλη ολόκληρου του Τομέα Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος, καθηγητές πανεπιστημίου και οι (αχώριστοι του Τομέα Επικοινωνίας) κ. Δ. Καρύδης και κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (η τελευταία παραγγέλλει μόνο σαλάτα). Κατά σύμπτωση, δίπλα στο τραπέζι του προέδρου κ. Βενιζέλου καθόταν με την παρέα του ο ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας, ο οποίος να σημειώσω ότι τον χαιρέτησε θερμά (αλλά αυτός πλήρωσε τον δικό του λογαριασμό).

nnn

Το εντυπωσιακό ήταν ότι στην ταβέρνα αυτή του Μεταξουργείου βρισκόταν και μια παρέα πιτσιρικάδων που μόλις είδαν τον κ. Βενιζέλο σηκώθηκαν όλοι να τον χαιρετήσουν διά χειραψίας, βγάζοντας και τα κινητά τους για να φωτογραφηθούν μαζί του. Κίνηση που πρωτίστως αιφνιδίασε τα κομματικά στελέχη γιατί τέτοια υποδοχή από πιτσιρικάδες προς τον πρόεδρο του κόμματος έχουν να δουν από τότε που ο κ. Γ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Θυμάστε τότε πόσοι έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί του με τα κινητά τους; Ανάμεσά τους και ένας σημερινός αρχηγός κόμματος.

nnn

Ηρθαν οι σερβιτόροι, άλλοι παρήγγειλαν σαλάτες, άλλοι λουκάνικα, άλλοι μπριζολάκια χοιρινά και ο πρόεδρος ένα mixed grill, πιάτο που περιελάμβανε τα πάντα (και λουκάνικα και μπριζολάκια και κοτόπουλο). Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στους διοικητές νοσοκομείων πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της Υγείας για τους πολίτες, τους ζήτησε να δουλέψουν πολύ σκληρά ώστε να κρατήσουν το θέμα της Υγείας ζωντανό και τους έδωσε εντολές να προσπαθούν ώστε να περιθάλπουν στα επείγοντα περιστατικά ακόμη και τους ανασφάλιστους.

Το «ολοκληρώστε» είναι... σεξιστικό

Τέρμα πλέον οι φράσεις «ολοκληρώστε» ή «θα ολοκληρώσετε επιτέλους;» που ακούγονται συνήθως από άρρενες βουλευτές αλλά και από το προεδρείο της Βουλής όταν στο βήμα βρίσκονται γυναίκες βουλευτές. Τα θεώρησε «σεξιστική φραστική επίθεση» τα λόγια αυτά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Βρισκόταν στην έδρα και ένας γαλάζιος βουλευτής και μάλιστα πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας και συνδικαλιστής της φώναζε «ολοκληρώστε, ολοκληρώστε». Και πού νομίζετε ότι διατύπωσε το παράπονό της η κυρία Κωνσταντοπούλου; Στην πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας κυρία Κατερίνα Πακακώστα, η οποία θεώρησε ορθή την καταγγελία και κάθησε ξημερώματα να γράψει στο Τwitter της ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το «ολοκληρώστε» που είναι καθαρά, όταν απευθύνεται σε γυναίκα βουλευτή, σεξιστικό. Μάλιστα, όπως μου είπε, σκοπεύει να κάνει και διάβημα προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Μιχαλολιάκος, Παναρίτη και «Σταύρος»

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη την Πέμπτη το πρωί στον Πειραιά. Ξαφνικά το τηλέφωνο του δημάρχου κ. Βασ. Μιχαλολιάκου χτυπά και από την άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται μια γυναικεία φωνή. Ηταν η κυρία Ελενα Παναρίτη (πάλαι ποτέ βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και στενή συνεργάτις του κ. Γ. Παπανδρέου), η οποία σήμερα αυτοπροσδιορίζεται «θεσμική οικονομολόγος». Ενας χαρακτηρισμός που κανένας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει αλλά - πώς να το κάνουμε; - προσδίδει (επειδή ακριβώς κανείς δεν καταλαβαίνει) ειδικό βάρος σε αυτήν που το χρησιμοποιεί και μάλιστα το έχει τυπώσει και σε... carte de visite!

nnn

Δεν πρόκειται περί τηλεφωνικής υποκλοπής, αφού ο δήμαρχος Πειραιά είχε το τηλέφωνό του σε ανοιχτή ακρόαση και ακούστηκε η κυρία Παναρίτη να του λέει: «Είμαι χάλια, κομμάτια, μάλλον υπερκόπωση έχω πάθει». Τίποτα το αφύσικο, θα πείτε. Η «θεσμική οικονομολόγος» ήταν «χάλια» λόγω του τζετ λανγκ που είχε αφού μόλις είχε επιστρέψει από ένα από τα πολλά ταξίδια της στην Αμερική. «Θα σε βάλω στο ψηφοδέλτιο» της είπε χωρίς να σηκώνει αντιρρήσεις ο δήμαρχος. «Δεν μπορώ, αλλά θα έρθω να σε βοηθήσω» απαντά η κυρία Παναρίτη. Και επειδή κάθε βοήθεια που προσφέρεται τούτες τις ημέρες προς δημάρχους είναι καλοδεχούμενη, το ραντεβού (για να τον βοηθήσει η κυρία Παναρίτη) κλείστηκε εδώ και τώρα, το ίδιο βράδυ, στις 7.30. Μόνο που η κυρία Παναρίτη είπε στον δήμαρχο ότι «θα έρθω με τον Σταύρο...», αλλά δεν εξήγησε ποιος είναι ο «Σταύρος». Ούτε όμως ο δήμαρχος ρώτησε, συνεπώς συμπεραίνω ότι θα είναι ένα κοινό τους πρόσωπο από αυτά που έγιναν γνωστά από την τηλεόραση.

nnn

Γνωστό πρόσωπο από την τηλεόραση; Γιατί, θα μου πείτε, βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα; Δεν βγάζω , αφού ο δήμαρχος στοχεύει, όπως έμαθα, να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του με τέτοια ονόματα. Ελεγε μάλιστα (και τον άκουσαν όλοι) ότι στο ψηφοδέλτιό του θα συμπεριλάβει την κυρία Νόνη Δούνια και την κυρία Ελεονώρα Μελέτη. Και δεν σταμάτησε εκεί συμπληρώνοντας ότι «οι ίδιες το ξέρουν»!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=572120

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.