4.2.14

Μαρία Πετρίδη, Κεφαλονιά: Όλα είναι σχετικά

Παρακολουθώ τον Υφυπουργό Υποδομών Μ. Παπαδόπουλο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA. Ο Δημήτρης Καμπουράκης σε απευθείας σύνδεση από την Κεφαλονιά σπαρταράει λέγοντας τα αυτονόητα για όλα όσα ΔΕΝ έχουν γίνει ακόμα στο νησί, για όλα όσα –surprise!- έχουν μείνει στα λόγια, για όλα αυτά, ακόμα κι ο πιο άσχετος θα μπορούσε να καταλάβει ότι χρειάζονται οι άνθρωποι εκεί εδώ και τώρα.

Ο Υφυπουργός, που ομολογώ φαίνεται συμπαθέστατος, κοιτάζει στην κάμερα με βλέμμα τι-γυρεύω-εγώ-εδώ-ποιοι-είναι-όλοι-αυτοί-οι-άνθρωποι-τι-θέλουν-από-εμένα.

Στο κάτω μέρος της οθόνης περνάει η είδηση ότι σήμερα η Κεφαλονιά θα κηρυχτεί σεισμόπληκτη περιοχή.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ κηρυχτεί σεισμόπληκτη περιοχή…

Μία εβδομάδα μετά τον πρώτο σεισμό, κι ενώ σχεδόν μέρα παρά μέρα γίνονται ισχυροί μετασεισμοί, η Κεφαλονιά ΘΑ ανακηρυχτεί ΣΗΜΕΡΑ σεισμόπληκτη περιοχή. Ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τον κρατικό μηχανισμό για τα αστραπιαία αντανακλαστικά του, αλλά περισσότερο από όλους ας χειροκροτήσουμε τους πολιτικούς μας. Όλους ανεξαιρέτως. Της αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης –καημό το έχω να ακούσω μια φορά από στελέχη της όποιας αντιπολίτευσης χρήσιμες παρατηρήσεις κι όχι το γνωστό τροπάριο των ευθυνών, του ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ να γίνει. Έχεις να πεις κάτι που θα βοηθήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ; Πες το, αλλιώς μη χτυπιέσαι για όσα θα είχες κάνει εσύ αν κι εφόσον. Όχι την ώρα που οι ξεσπιτωμένοι από 700 σπίτια κάνουν αμάν να μάθουν τι διάολο θα γίνει με το πρόβλημα τους, κι όχι με το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ.

Για εκατομμυριοστή φορά αναρωτιέμαι πού ζούνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι, υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, γενικοί γραμματείς, στελέχη, αρμόδιοι. Πού; Ας μας δώσουν τις συντεταγμένες να πάμε κι εμείς.

Ο Υφυπουργός εξακολουθεί να έχει το ίδιο αμήχανο ύφος. Είμαι σίγουρη πως θεωρεί πως έχει κάνει ό,τι μπορεί. Απλώς το δικό του τώρα είναι 2 εβδομάδες μετά. Η δική του λύση είναι βασισμένη σε ένα σωρό ανύπαρκτα δεδομένα. Το δικό του «δρομολογείται» είναι «καλά κρασιά». Γιατί τελικά, όλα σε αυτή τη ρημαδοζωή είναι σχετικά.

Ειδικά η ανάγκη.

Πολύ περισσότερο όταν δεν είναι δική σου.

protagon

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.