15.2.14

Έτοιμοι για διακοπές

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ένας στους τέσσερις Έλληνες –το 26%- δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος, ενώ και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους μάλλον δεν θα πάνε διακοπές αλλά δεν το έχουν πάρει απόφαση ακόμα και ονειρεύονται παραλίες με χρυσή άμμο και καλλίγραμμα μοντέλα.

Το 74% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές το 2013 και αυτό είναι πασιφανές, αφού έχουν τα νευράκια τους και ξεσπάνε σε εμάς που πήγαμε διακοπές και φοβόμαστε να το πούμε για να μη μας δείρουν.

Τώρα, πώς γίνεται σε μια χώρα που το 2013 δεν πήγε διακοπές το 74% των πολιτών να λέει μόνο το 26% πως δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές το 2014 δεν είναι και πολύ κατανοητό αλλά αυτό είναι το ωραίο με την Ελλάδα: ο καθένας λέει ό,τι θέλει.

Πάντως, ένα από τα θετικά της κρίσης είναι πως γίναμε επιτέλους Ευρωπαίοι. Κανονίζουμε τις διακοπές μας από τον χειμώνα. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να πάμε.

Το 54% των Ελλήνων είναι αποφασισμένοι να πάνε διακοπές αλλά δηλώνουν πως θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, οπότε μην απορείτε που ο Γιώργος και η Μαίρη σας έχουν γίνει κολλιτσίδα και σας το παίζουν φίλοι τους τελευταίους μήνες• είναι επειδή έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές φέτος. Στο εξοχικό σου.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες είναι αυτοί που περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους επιλέγουν τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, είμαστε και επίσημα πια οι πιο μίζεροι και οι πιο τσιφούτηδες σε όλη την Ευρώπη.

Θυμάσαι που κορόιδευες τους Γερμαναράδες που τρώγανε μια σαλάτα στα τέσσερα στις Λεύκες στην Πάρο, ενώ εσύ και η παρέα σου καταβροχθίζατε τριάντα κιλά παϊδάκια;

Σου έχω νέα: οι Γερμαναράδες θα πάνε και φέτος διακοπές, ενώ εσύ θα κάνεις διακοπές στη μαγευτική Κυψέλη, ψάχνοντας στα σκουπίδια της λαϊκής για καμιά σάπια ντομάτα.

Καλά να πάθεις, όμως, γιατί αφενός ζούσες πάνω από τις δυνατότητές σου και αφετέρου ψήφιζες σαράντα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να πάρεις και αθώους στο λαιμό σου.

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι που δεν θα πας διακοπές και θα κλαις τη μοίρα σου μέσα στο λιοπύρι του τσιμέντου, αφού φέτος πάνω από 20 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες θα έρθουν να κάνουν διακοπές στην χώρα σου και να απολαύσουν το υπέροχο μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι στα μαγευτικά ελληνικά νησιά.

Δεν χαίρεσαι;

πηγή: http://pitsirikos.net/2014/02/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.